loader image

ZORG OOK VOOR JEZELF

6 MAANDEN GROEPSPROGRAMMA

lowres-bmoments-9927

Je bent een betrokken vrouwelijke professional in de zorg of het onderwijs. Gedreven, een hulpverlener pur sang, een die vooral gericht is op de ander en zich nauwelijks bekommert om zichzelf.

Je blijft maar doorgaan, op de automatische piloot, waardoor je niet in de gaten hebt dat je jezelf voorbij loopt, of dat pas merkt als het te laat is, iets dat je al een of meerdere keren is overkomen.

Het liefst doe je alles zelf. Hulp vragen is een zeldzaamheid, tegen die tijd dat je het aan een ander hebt uitgelegd, heb je het zelf al gedaan, toch? Je hebt bovendien een hoog verantwoordelijkheidsgevoel: ‘Iemand moet het doen.’

 En ook al heb je het al lang laten zien, je wilt keer op keer bewijzen dat je het kunt….
Dit alles leidt tot klachten. Mogelijk heb je ze al. Maar nog liever blijf je ze voor.

Denk aan:

Komt dit je allemaal bekend voor?

Met dit programma ga je een half jaar lang goed voor jezelf zorgen, en ook daarna.

Ik leer je dicht(er) bij jezelf te komen en te zijn, zodat je voelt wat er voor jou écht toe doet, waar je grenzen liggen, hoe je meer energie krijgt en energiek blijft, hoe je zelfvertrouwen krijgt en af en toe ook gewoon ‘nee’ zegt, omdat het beter is voor jou. Je krijgt handvaten aangereikt die jij altijd kunt toepassen.

“Je voelt de inzichten die je krijgt letterlijk in je lijf, waardoor ze nog meer beklijven, en er meer balans komt.”

Het programma bestaat uit

  • Intake (voorafgaand aan de start)
Tijdens de intake inventariseer ik waar je tegenaan loopt, wat je achtergrondverhaal is en wat je wilt bereiken.
  • 6 Groepssessies (offline), 1 per maand
Tijdens deze maandelijkse sessies komen we een dagdeel samen op een fijne locatie waar we volledig ontzorgd worden en met de groep werken aan de thema’s die we gedurende het halfjaar behandelen. Dit zijn:

Contact

We ontdekken hoe jij contact maakt met je ‘omgeving’. Ik leer je te voelen wat er bij jou gebeurt als je in contact komt of bent met een ander.

Ruimte

Hoeveel ruimte neem je in, zowel letterlijk als figuurlijk. Dit vertaalt zich niet alleen naar buiten toe, maar ook naar de ruimte in je lijf. Hoe meer ruimte je hebt in je lijf, des te makkelijker je je beweegt in je werk en privé.

Grenzen

Waar liggen jouw grenzen en die van de ander? We staan er uitgebreid bij stil.

Belasting

Je ervaart wat druk en stress met je doen. Trek je je terug of maak je juist ruimte?

Emoties

De emoties ‘bang’, ‘boos’, ‘blij’ en ‘bedroefd’, negeer je ze of is het okay als ze langskomen? En hoe reageert je lijf daarop? Alle emoties komen langs die maand.

Vertrouwen

Je veilig en vertrouwd voelen in je lijf. We onderzoeken en ervaren wat angst met je doet, en hoe je je er mee kunt verhouden.

Balans

Je leert te herkennen wanneer je uit balans raakt, en wat voor jou de manier is om er weer in te komen.

We werken deze dagen veel met het lijf. Ik gebruik oefeningen uit de haptotherapie en andere therapieën en methodieken die jou beter in contact brengen met jezelf. Je leert bij jouw eigen gevoel te zijn, ook als je verbinding maakt met de ander.

  • Individuele sessie, face to face, 1x per maand

Iedere maand heb je een individuele live sessie (offline) van 60 minuten bij mij in de praktijk in Amersfoort, waarin we jouw doelen in relatie tot het maandelijkse thema bespreken en oefeningen doen ‘op de bank’, zodat je je er bewust van wordt hoe het voor jou werkt in de praktijk. We bespreken ook wat je verder nodig hebt.

  • Q&A (online), 1x per maand

Iedere maand treffen we elkaar een uur lang ‘live’ online met de groep. Tijdens de Q&A staat het thema van de maand centraal en bespreken we de vragen die (verder) leven. De data worden aan het begin van het programma vastgesteld.

  • Aanvullend: Werkboek

Naast alle sessies is er een werkboek beschikbaar met aanvullende informatie, opdrachten en oefeningen.

  • Facebookgroep

In de Facebookgroep waar alle deelnemers aan het programma lid van zijn, kun je mij altijd vragen stellen en is onderling contact mogelijk. 

Ben je geïnteresseerd, en wil je weten of het programma
ook voor jou geschikt is, neem contact op.

De resultaten na deelname aan het programma:

Daarnaast ervaar je herkenning. Je krijgt feedback, steun en uitwisseling van ervaringen van de andere vrouwen in het programma. Je zult zien dat je niet de enige bent die het soms lastig vindt om voor zichzelf te zorgen in een professionele omgeving die (te) veel van je vraagt. Juist door samen dit programma te volgen, heb je houvast en leer je nog meer.

Ben je geïnteresseerd, en wil je weten of het programma ook voor jou geschikt is, neem contact op.

Dit vindt zij van begeleiding door mij

Ik had veel werkgerelateerde stress. Ik had het gevoel dat ik de grip op mijzelf aan het kwijtraken was, en ik was zo uit balans dat als ik thuis was, ik alleen nog maar kon huilen.

Ik heb meer geleerd mijn grenzen aan te geven, en kan nu beter met de stress en de negatieve gevoelens omgaan. Ik kom beter voor mijn belangen op.

Nienke luisterde goed en maakte dat ik mij gehoord voelde. Ik vond het fijn dat er niet geoordeeld werd of ingevuld werd over wie ik ben of wat ik zou kunnen doen of had moeten doen, maar dat ik dit leerde te voelen en te verwoorden.

Mw. K, 58 jaar

WIE BEN IK?

Ik was als fysiotherapeut al benieuwd naar het verhaal achter de klacht, omdat daar de oplossing ligt.

Na de volledige vijfjarige opleiding tot haptotherapeut, waarin ik ook zelf door een intens traject ging, mocht ik opnieuw contact maken met mezelf, en het gevoel krijgen dat ik er mag zijn en erbij hoor. Een uitdaging voor mij als ‘niet gepland’ kind met een emotioneel afwezige moeder en een dominante vader. Met ook nog een andere haarkleur als mijn broer en zus, die allebei ‘rood zijn’. Wat ik leerde was in verbinding te zijn met mezelf en dat ik er toe doe, en dat ik alleen dan goed contact kan maken met de ander.

In verbinding zijn en contact maken

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk Haptonienke. Ook hier draait het om verbinding en contact – met jezelf en de ander, of dat nu je klant, cliënt, patiënt, leerling, of partner of (ongeboren) kind is. Het gaat erom dat je jouw grenzen voelt en ruimte creëert voor een balans in denken, voelen en handelen. Hoe dichter je bij jezelf bent, hoe beter je weet wat je aankunt, en hoe steviger, flexibeler en ontspannen je bent.

Lekker in je vel zitten

Na de opleiding tot Haptotherapeut volgde ik een reeks aanvullende cursussen die mij helpen jou nog beter te laten functioneren als professional. Uiteraard pas ik ook de kennis en ervaring toe van de meer dan 25 jaar die ik als fysiotherapeut werkte om jou weer lekker in je vel te laten zitten. In de jaren dat ik nu actief ben als Haptonienke leerde ik honderden vrouwen weer dichter bij hun eigen gevoel te komen en vandaaruit te werken.

Dit vindt zij van begeleiding door mij

“Ik heb weer leren voelen, gewoon voelen, zonder er gelijk een analyse op los te laten of er woorden aan te geven. Het gevoel kan er ook gewoon zijn, en juist dan kan ineens iets helder worden. De oefeningen die we deden, helpen me om situaties te herkennen, zoals bij het aangeven van grenzen of het innemen van ruimte en ook dingen te durven doen. 

Omdat ik mij veel meer bewust ben van wat ik lichamelijk ervaar wanneer iemand over mijn grenzen heen gaat kan ik bijvoorbeeld door iets anders te gaan staan mijn grenzen makkelijker en duidelijker zonder woorden aangeven. Ik ben nu veel vaker rustig in mijn hectische baan, waar vaak veel dingen tegelijk samen komen.”

Mw. 55 jaar

Informatie

lowres-bmoments-9891

Investering

Wil je graag deelnemen aan het groepsprogramma en ben je benieuwd naar de investering? Neem dan eventjes contact op.

De investering voor dit programma bedraag € 2497,- (Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.)

De meeste werkgevers hebben faciliteiten voor scholing/opleiding en uitvalpreventie. Informeer bij je werkgever of hiervan gebruik kunt maken voor deelname aan dit programma.

Betaal je het zelf, dan kun je in 6 termijnen betalen.

Start programma

Het programma start op (datum volgt)

Ben je geïnteresseerd, en wil je weten of het programma ook voor jou geschikt is, neem contact op.

Scroll to Top