loader image

Haptonomie haptotherapie Lochem

Haptonomie en haptotherapie Lochem, meer bewustwording en meer voelen.

Waar kan je terecht voor de haptonomie en haptotherapie in Lochem
In de regio Zutphen, is mijn praktijk gevestigd in Zutphen, in de Laarstraat 59b, nabij het centrum.
https://haptonienke.nl/afspraak-maken/
Hieronder vallen oa. Haptonomie en haptotherapie Zutphen, Deventer, Warnsveld, Gorssel, Eefde, Almen, Harfsen, Laren (Gld), Lochem, Vorden, Voorst, Brummen.

Wat is haptotherapie in Lochem?
Haptotherapie, https://haptonienke.nl/over-haptotherapie-en-focusing/ , is een vorm van therapie waarbij het lichaam en de tastzin centraal staat.  In deze therapie wordt er gewerkt met aanraking en beweging, om het contact te maken met het lichaam en gevoelens te ervaren.
De haptotherapeut ondersteunt de client in het (her)ontdekken van zijn of haar eigen lichaam, gevoelens en behoeften.

Wat kun je verwachten tijdens een sessie bij een haptotherapeut in Lochem?
Bij een sessie bij een haptotherapeut kun je verwachten dat er aandacht wordt besteed aan jouw gevoelens en emoties. De haptotherapeut zal je vragen stellen over hoe je je voelt en wat er in jou omgaat.

Verder zal de haptotherapeut je helpen meer bewust te worden van je eigen lichaamshouding, en beweging. Door middel van gesprekken, ervaringsoefeningen en aanraking leer je hoe je beter kunt luisteren naar je lichaam en hoe je meer in balans kunt komen.

Kortom tijdens een sessie bij een haptotherapeut kun je verwachten dat er aandacht wordt besteed aan jou als persoon en dat er gewerkt wordt aan het verbeteren van je lichaamsbewustzijn en emotionele gezondheid. Het doel is om meer in contact te komen met jezelf en anderen, zodat je beter kunt functioneren in het dagelijks leven.

 

Wat zijn de effecten van haptotherapie in Lochem?
Een van de belangrijkste effecten van haptotherapie is dat het kan helpen bij het verminderen van stress en spanning.
Door de focus te legen op het voelen en het ervaren van emoties en lichamelijke sensaties, kan haptotherapie mensen helpen om zich bewuster te worden van hun stressniveau’s en hoe ze zich voelen.
Dit kan op zijn beurt leiden tot betere zelfbeheersing en een vermindering van stressgerelateerde symptomen zoals hoofdpijn, spierspanning en slaapproblemen.

Een ander belangrijk effect van haptotherapie is dat het kan helpen bij het vergroten van zelfinzicht en zelfvertrouwen. Door middel van gesprekken en oefeningen kan haptotherapie mensen helpen om zich bewuster te worden van hun eigen gevoelens, behoeften en grenzen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een groter gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, wat kan helpen bij het nemen van beslissingen en het aangaan van relaties.

Daarnaast kan haptotherapie ook helpen bij het verbeteren van de relatie met anderen. Door te werken aan het versterken van het lichaamsbewustzijn en het vergroten van het inlevingsvermogen, kunnen mensen beter communiceren en connectie maken met anderen. Dit kan leiden tot een betere relatie met familie, vrienden en collega’s.

Haptotherapie kosten/vergoeding in praktijk Lochem.

De kosten voor de haptonomie therapievorm worden afhankelijk van uw zorgpolis geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Klik op de volgende link voor een overzicht van haptotherapie  per verzekeraar, https://haptotherapeuten-vvh.nl/vergoeding-haptotherapie
Of neem contact op voor een afspraak voor een gratis en vrijblijvend orienterend gesprek,
https://haptonienke.nl/afspraak-maken/

Scroll naar boven