Blok-Text.png

Iedere woensdag met ingang van 6 november is er inloop spreekuur: 12.30-13.30
Heb je vragen over de haptotherapie, de zwangerschapshaptonomie en/of het focussen, wil je graag kennismaken met mij, wil je weten of het iets voor jou zou kunnen zijn? Dan is er de mogelijkheid om deze dan te stellen.


Haptotherapie leert je (meer) te luisteren naar je eigen gevoel. Het brengt je dichter bij jezelf en je ervaart meer balans tussen voelen, denken en handelen.

 

WANNEER KAN JE KIEZEN VOOR HAPTOTHERAPIE?

Bij lichamelijke klachten van psychosomatische aard,
zoals verkrampte spieren, slecht slapen, buik- of hoofdpijn, stressklachten of hyperventilatie, overprikkeld zijn.

Voor verbetering van je welbevinden.
meer rust en vitaliteit, leren nee te zeggen, bouwen aan zelfvertrouwen, dichter bij jezelf blijven, je gevoelens leren herkennen en uiten, vergroten van je belastbaarheid.

Om je balans te herstellen, tussen voelen, denken, willen en handelen. 
bij overbelasting of burn out,  het accepteren van verlies, trauma, ziekte of handicap

Wil je contact met mij opnemen, dan kun je me telefonisch bereiken op: 06-53877582 of via de mail: nienke@haptonienke.nl

 

Registratienetwerk Haptotherapie:
Sinds 1 juni 2017 werk ik mee aan het proefproject, het registratienetwerk haptotherapie, van onze vereniging voor Haptotherapie, de VVH, waaraan 25 haptotherapeuten deelnemen. Wij verzamelen – in eerste instantie een jaar lang - gegevens die nodig zijn om wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen naar haptotherapie. De verwachting is dat we op die manier aan kunnen tonen welke resultaten er met haptotherapie bereikt (kunnen) worden en eventueel een vergelijking kunnenmaken met andere therapievormen. 
De gegevens die we verzamelen betreffen de haptotherapeuten zelf, hun cliënten en de resultaten van de behandelingen. Uiteraard worden deze gegevens anoniem verwerkt. 
Ik vind dit onderzoek van groot belang, en heb me daarom aangemeld voor het registratienetwerk. Natuurlijk kan dit alles alleen maar met de medewerking van de cliënten; ik ben dan ook zo vrij hiervoor een beroep op u te doen. Ik hoop van harte dat u mee wilt doen.
 
Wat betekent het voor u?
Als u bereid bent om hieraan mee te werken krijgt u per e-mail een drietal vragenlijsten toegestuurd met het verzoek deze in te vullen vóór het eerste (intake)gesprek, Dit kost u ongeveer 10 minuten.Mocht het voor u niet mogelijk zijn om de vragenlijsten thuis in te vullen, dan kan dit ook nog in (de wachtkamer van) de praktijk, voorafgaand aan het eerste gesprek. Tijdens de intake zal ik u een toestemmingsverklaring ter ondertekening voorleggen, waarin u bevestigt dat uw gegevens anoniem mogen worden gebruikt voor onderzoek. Uiteraard bent u vrij uw deelname op ieder gewenst moment te beëindigen; dit zal niet van invloed zijn op uw behandeling. Wel zouden we in dat geval graag de reden willen weten.
Na tien sessies – of eerder, als de behandeling eerder wordt afgerond – vult u dezelfde vragenlijsten nog een keer in en - als de behandeling langer duurt - nogmaals aan het eind van de behandeling. 
Het kost u niet alleen tijd, het levert u ook iets op, namelijk een objectief inzicht in de vorderingen van uw behandeling en uw ontwikkeling. Het samen bespreken van de resultaten kan bijvoorbeeld aanleiding zijn om het accent van de behandeling iets te verschuiven of aan het eind een plan te maken voor na de therapie.