loader image

OVER HAPTONIENKE

NIENKE STEENHUISEN

In verbinding zijn
en contact maken

In mijn praktijk draait het om verbinding en contact – met jezelf en de ander, of dat nu je klant, cliënt, patiënt, leerling, of partner of (ongeboren) kind is. 

Het gaat erom dat je jouw grenzen voelt en ruimte creëert voor een balans in denken, voelen en handelen. Hoe dichter je bij jezelf bent, hoe beter je weet wat je aankunt, en hoe zachter je bent.

haptotherapie in gesprek

Het verhaal achter de klacht

Als fysiotherapeut gaf ik mijn cliënten al de ruimte om te zijn wie ze zijn en luisterde naar ze. Ze werden snel geraakt en de bijbehorende emoties kwamen makkelijk naar boven als ik ze behandelde. Ze vertelden meer dan ik aanvankelijk vroeg. Onbewust was ik toen al bezig met haptonomie. Ik wil(de) de mens in zijn geheel zien, en niet alleen voor dat stuk waarmee ze naar de praktijk kwamen en komen. Ook nu gaat de aandacht naar het verhaal achter de klacht, omdat daar de oplossing ligt.

Er mogen zijn en erbij horen

De vijfjarige opleiding tot Haptotherapeut was een intens traject, want ik mocht opnieuw contact maken met mezelf, en het gevoel krijgen dat ik er mag zijn en erbij hoor. Een uitdaging voor mij als ‘niet gepland’ kind met een emotioneel afwezige moeder en dominante vader. Met daarbij ook nog een andere haarkleur als mijn broer en zus, die allebei ‘rood zijn’. Wat ik leerde was in verbinding te zijn met mezelf en dat ik er toe doe. En dat ik alleen dán goed contact kan maken met de ander. Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk Haptonienke.

Lekker in je vel zitten

lowres-bmoments-9323

Na de opleiding tot Haptotherapeut volgde ik een reeks aanvullende cursussen: zoals Adem en Ontspanning, en Focusing, een methode waarmee je aandacht geeft aan ‘iets’ wat je bezighoudt en waar je meer duidelijkheid over wilt. 

Uiteraard pas ik ook de kennis en ervaring toe van de meer dan 25 jaar die ik als fysiotherapeut werkte om jou weer lekker in je vel te laten zitten.

Ik ben dankbaar dat ik mijn cliënten dat wat ik bied mee kan geven. Ik voel me soms net een ‘detective’ op zoek naar wat er speelt en waar ze weer van in beweging komen. Dat ik de dingen waar ze blij van worden op kan lichten en kan vertalen naar hun dagelijks leven.

Wie en wat ben ik nog meer?

Ik...

Wil je ‘live’ kennismaken, neem contact op voor een gratis Kennismakingssessie.

Goed Gevoel Bericht

Inschrijven voor het ‘GoedGevoelbericht’
Maandelijks stuur ik mijn blog en tips voor een goed gevoel

Scroll naar boven